Blog

Katapulterna

20 mars

Grupperna fick cirka 1 timme för att spåna idéer, hur ska just våran katapult se ut?

23 mars

Nu har katapulterna påbörjads för fullt, med tre grupper som designar en varsin katapult. De två katapulterna, som är bäst kommer vi ta med på tävlingen, torsdagen den 19 april i Norrköping. Grupperna bollar idéer, när de har kommit på en idé, gör de ritningar och listor med material som det behöver. Därefter börjar de bygga utifrån sin ritning.

I grupp 1 är Melinda, Alva, Anton, Max och Oliver. De är färdiga med sin katapult. Med hjälp av spånskivor, skruvar, klämmor, limpistol, trästickor, silvertejp, plastkork och en tråd så har de fått ihop en katapult.

Grupp 2 med Kalle, Liam, Gabriel och Noah och Grupp 3 med Oliwer, Calle, Jonathan och Neo, som har kommit på idéer, men de har inte hunnit på börja byggandet av katapulterna, på grund av att de inte hade bra samarbete och gjorde andra saker än vad de skulle. Så vi använder bara grupp 1’s katapult på tävlingen i Norrköping.

Grupperna har varit i träslöjden för att få ihop sina katapulter. Grupp 1 åkte in på stan för att få tag på material som inte fanns på skolan, som alla grupper skulle få använda sig av. Det var bland annat silvertejp och klämmor.

För att grupperna skulle få inspiration till sina katapulter, har de tittat på internet och gjort egna skisser med egna tankar och tolkningar, av hur sin katapult ska se ut.

Det här är vi!

Hejsan!

Vi går i en högstadieskola på Gotland. Vi går i klass 81 på Södervärnskolan i Visby. Skolan är ganska stor och har cirka 450 elever. Skolan i sig är trevlig och fräsch och bjuder på bra arbetsmiljöer. När vi har rast eller håla har man alltid något att göra. Vi har biljard, pingis, kortspel, basket och fotbollsplan, kingplan och vissa gillar att gå till ÖoB när dem får tid över. Det händer att eleverna får med sig godis och läsk till skolan. Vilket är helt okej att dricka inne på skolan. Energidryck får vi dock inte dricka för att fokuset kan försvinna. Även nötter och parfym äter och använder vi inte, med tanke på allergier.

Våran klass fungerar bra och det verkar som om dem flesta är glada och positiva när vi går till skolan. Våra lektioner fungerar ofta bra, ljudet och fokuset kan variera på vilken dag och tid det är. Men det brukar lösa sig.

Vi frågade några i våran klass vad dem tyckte om skolan. Dem flesta säger att skolan och klassen är bra och säger att dem trivs.

När vi fick reda på att vi blev uttagna till teknik åttan så blev det många chockade miner i klassen och blad lärarna.

Vi blev glada och peppade inför tävlingen. Det skulle bli en rolig resa med intressanta, roliga och spännande upplevelser.